Hogyan lehet növelni a véráramlást a péniszbe?

A National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases szerint az Egyesült Államokban körülbelül 30 millió felnőtt férfi szenved merevedési zavarban, ami arra utal, hogy az erekció elérésével és fenntartásával kapcsolatos problémák sokkal gyakoribbak, mint azt sok férfi gondolná. Az egészséges erekció és az egészséges szexuális élet általában a véráramlásról szól. Ha a vér szabadon áramolhat a péniszben lévő merevedési szövetekhez, feltéve, hogy nincsenek egyéb egészségügyi problémái, könnyebb lesz erekciót elérni és fenntartani, amikor szexuálisan izgatottnak érzi magát. Ha azonban a véráramlás korlátozott, akár valamilyen betegség, rossz szokás, vagy valami, amit evett vagy ivott, akkor nehezebb lesz erekciót elérni. Ha a véráramlás nagyon korlátozott, előfordulhat, hogy egyáltalán nem tud erekciót elérni. Akár aggódik a szexuális teljesítménye miatt, és lépéseket szeretne tenni, akár csak az általános egészségi állapotán szeretne javítani, a pénisz vérellátásának javítása érdekében tett lépések nagy pozitívumokat hozhatnak a szexuális életében. Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogyan növelheti a pénisz véráramlását, néhány bizonyítékokon alapuló tippel, technikával és szokással, amelyeket alkalmazhat. Igyekeztünk minden lehetséges módot lefedni, az egyszerű változtatásoktól kezdve, amelyeket a napi rutinjában és étrendjében eszközölhet, a merevedési zavarok kezelésére szolgáló gyógyszerekig és még sok másig.

Prioritás élelmiszerek, amelyek segítik a vér áramlását a péniszbe

Az elfogyasztott ételek jelentős hatással lehetnek a vérkeringésre. A vitaminokban, ásványi anyagokban és alapvető tápanyagokban gazdag, egészséges táplálkozás javíthatja a szív- és érrendszeri funkciókat, és lehetővé teszi, hogy a vér könnyen áramoljon a testben, beleértve a pénisz ereit is. Másrészt az egészségtelen zsírokban, sóban és egyéb tápanyagokban gazdag étrend befolyásolhatja a vérellátást, és megnehezítheti az erős erekció elérését és fenntartását.

Ha szeretné javítani a péniszének és más testrészeinek vérkeringését, próbálja meg a következő ételeket beiktatni az étrendjébe:

 • Fahéj. A fahéjról úgy tartják, hogy javítja a szív egészségét. Egy 2021-ben közzétett tanulmányban a kutatók megállapították, hogy a fahéj csökkenti a vérnyomást és javítja a lipidprofilokat a magas vérnyomásban (magas vérnyomás) szenvedő embereknél.
 • Fokhagyma. A fokhagyma vélhetően javítja a véráramlást. Egy három hónapos vizsgálatban, amelyben koszorúér-betegségben szenvedő emberek vettek részt, a kutatók megállapították, hogy a fokhagyma fogyasztása javíthatja az endothelialis funkciót. Az azonban még nem világos, hogy a fokhagymafogyasztás a test más területeinek jobb véráramlásával vagy erősebb erekcióval jár-e együtt.
 • Omega-3 zsírsavakat tartalmazó halak. Az omega-3 zsírsavakban gazdag halak, például a lazac, jót tesznek a vérkeringésnek, és kiváló fehérjeforrásként szolgálnak. 
Bár az omega-3 zsírsavaknak a szív általános egészségére gyakorolt előnyeire vonatkozó bizonyítékok még további vizsgálatokat igényelnek, az omega-3 zsírsavaknak számos bizonyított egészségügyi előnye van, többek között csökkentik a nyugalmi vérnyomást.
 • Hagyma. A hagyma gazdag flavonoid antioxidánsokban, amelyek segíthetnek kitágítani az artériákat és javíthatják a szív- és érrendszeri egészséget. Egy 2013-as tanulmányban a kutatók megállapították, hogy a hagymakivonat rendszeres fogyasztása előnyös lehet a férfiak szívének egészségének javítására.
 • Citrusfélék . A citrom, a narancs, a grapefruit és más citrusfélék nagy mennyiségű flavonoidot tartalmaznak, amelyek a jobb véráramlással és az egészséges szívvel vannak összefüggésben. A grapefruit és a grapefruitlé potenciálisan növelheti bizonyos gyógyszerek vérszintjét, beleértve az olyan merevedési zavarok elleni gyógyszereket, mint a Sildenafil (generikus Viagra) és más PDE5-gátlók.
 • Étcsokoládé. A hagymához és a citrusfélékhez hasonlóan a magas kakaótartalmú csokoládé is gazdag flavonoidokban, amelyek javíthatják a szívműködést. Mivel a kakaó az, ami javítja a szív egészségét (és nem a tej, a cukor és a csokoládé egyéb összetevői), próbáljon meg olyan csokoládét választani, amelynek kakaótartalma legalább 70%-os.
 • Nitrátokban gazdag zöldségek. Egyes zöldségek, például a saláta és a spenót nagy mennyiségű nitrátot tartalmaznak. A nitrátok a szervezetben nitrogén-oxiddá alakulnak át, amely az optimális véráramlást elősegítő fontos természetes vegyi anyag.
 • Diófélék. Egyes diófélék, például a dió és a mandula, gazdagok olyan ásványi anyagokban, mint a vas és a magnézium, amelyek javíthatják a vérkeringést és a szív- és érrendszeri egészséget. Emellett tele vannak fontos vitaminokkal, amelyek hozzájárulhatnak az általános egészségi állapot javításához.
 • Piros erőspaprika. A piros csípős paprika, pontosabban az ebben a paprikában található kapszaicin a véráramlás javulásával jár. A kutatások szerint a kapszaicinoidok elősegíthetik az egészséges véráramlást, részben a nitrogén-oxid felszabadulásának serkentésével.
 • Kurkuma. A piros csípős paprikához hasonlóan a kurkuma is fokozott véráramlással jár. A kurkumában található kurkumin nevű vegyületről szóló 2017-es tanulmányban a kutatók megállapították, hogy rendszeres használata jelentősen javítja a véráramlást.

A fenti, vérkeringést elősegítő élelmiszerek hangsúlyozása mellett fontos, hogy kerülje azokat az ételeket is, amelyek károsíthatják a szív- és érrendszert, és csökkenthetik a vérkeringést:

 • . A magas sótartalmú ételek növelhetik a nátrium mennyiségét a véráramban, ami megemeli a vérnyomást. Ez károsíthatja az artériáit, és befolyásolhatja a péniszébe áramló vért, ami befolyásolja az erekció elérésének és fenntartásának képességét szex közben. Próbálja meg korlátozni a nátriumfogyasztását legfeljebb napi 2300 milligrammra, ami a maximálisan ajánlott mennyiség.
 • Cukor. Bár a cukor nem befolyásolja közvetlenül a vérnyomást, mint a só, a túlzott cukorfogyasztás növelheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát – ez a betegség károsíthatja a keringést, és jelentősen megnövelheti a merevedési zavarok kockázatát.
 • Egészségtelen zsírok (transzzsírok). A transzzsírsavak az étkezési zsírok legrosszabb formái, amelyeknek semmilyen egészségügyi előnye nincs, és számos negatív szív- és érrendszeri hatásuk van (különösen a koleszterinszintre nézve). Ezért jobb elkerülni őket az egészségesebb zsírtípusok javára.

Az erekciót javító élelmiszerek és összetevők előnyben részesítése mellett az is fontos, hogy a szervezet hidratált maradjon. A vérplazma akár 90%-a víz, ami azt jelenti, hogy akkor áramlik a legjobban, ha normális mennyiségű folyadékot iszik. Ha dehidratálttá válik, kevesebb vérmennyiség áll rendelkezésre, hogy a testén keresztül eljusson az izmokhoz, szervekhez és bizonyos szövetekhez. Ha fizikailag nagyon aktív, vagy forró nap van, akkor az ivási rendjét az aktuális körülményekhez kell igazítania. Ha a szabadban, a napon sportol, valószínűleg több vízre lesz szüksége, mint annak, aki otthon, a kanapén tévézik.

Egyéb módok a pénisz véráramlásának természetes növelésére

A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett számos más dolog is van, amivel elősegítheti a pénisz fokozott véráramlását.

Egészséges testsúly fenntartása

Bár nem szükséges naponta testzsírszázalékot vetni vagy mérlegelni, az fontos az egészséges testsúly fenntartása az optimális vérkeringés, a szív- és érrendszeri működés és a szexuális teljesítmény érdekében. Az elhízás és a merevedési zavarok szorosan összefüggnek, a túlsúlyos vagy elhízott férfiaknál nagyobb valószínűséggel fordulnak elő problémák a szexuális teljesítőképességgel. Bár az elhízás nem közvetlen oka a merevedési zavaroknak, szorosan összefügg a magas vérnyomással, a cukorbetegséggel és más egészségügyi problémákkal, amelyek növelhetik a merevedési zavarok kockázatát. Az elhízás olyan problémákkal jár, amelyek befolyásolhatják a véráramlást, és megakadályozzák, hogy a vér megfelelően elérje a péniszt. Az elhízás más, a szexszel kapcsolatos problémákkal is összefüggésbe hozható, például az átlagnál alacsonyabb tesztoszteronszint kockázatával. Mindezek a tényezők az egészséges testsúly fenntartásának fontosságára utalnak.

A testmozgás segít

A testmozgás az egyik leghatékonyabb módja a szív- és érrendszeri egészség javításának és a véráramlás fokozásának, beleértve a merevedési szövetet is, amely a szex közbeni erekció eléréséért és fenntartásáért felelős. A rendszeres testmozgás csökkentheti a vérnyomást, elősegítheti a stabil véráramlást és javíthatja az általános egészségi állapotot. Ezért fontos a rendszeres testmozgás még akkor is, ha nem érdekli a szexuális teljesítmény. Egy 2018-as tudományos áttekintésben a kutatók arról számoltak be, hogy az ellenállóképességi edzés, például a súlyemelés és a calisthenics vagy az állóképességi edzés hatékonyan csökkenti az alapszintű vérnyomást. A testmozgás bármilyen formában, röviden szólva, nagyszerű módja a test vérkeringésének javítására.

Csökkentse az alkohol- és nikotinbevitelt

Az alkoholnak komoly negatív hatása lehet a szexuális egészsége szinte minden aspektusára, a pénisze vérellátásától a szexuális izgalomig. Hasonlóképpen, a nikotin – akár cigarettán, akár párologtatón keresztül belélegezve – hatással lehet az érrendszeri egészségre, és befolyásolhatja a szexuális potenciát. Nézzük először a nikotint. Nem számít, hogyan lélegzi be a nikotint, számos negatív hatása lesz, amikor a szervezetébe kerül. A szíve gyorsabban kezd verni, a vérnyomása emelkedni kezd, és az artériák, amelyek a vér áramlását szabályozzák az egész testében, szűkülni kezdenek. A végeredmény az, hogy csökken a szíve azon képessége, hogy hatékonyan pumpálja a vért, ami csökkenti a keringést az egész testben, beleértve a merevedési szövetek vérellátását is. Röviden, a nikotin nem jó választás az optimális véráramláshoz és a szexuális teljesítményhez.. Hasonlóképpen, az alkohol, bár nem mindig korlátozza közvetlenül a véráramlást, befolyásolhatja a szexuális teljesítményt. Egy 2007-es tanulmány szerint az erős alkoholfogyasztás szoros összefüggésben állt egy sor férfi szexuális diszfunkcióval, beleértve a merevedési zavarokat is.

Kerülje a stresszt

Amikor stresszt kezdünk érezni, a szervezet aktiválja a szimpatikus idegrendszert, ami az olyan hormonok szintjének emelkedéséhez vezet, mint az epinefrin, noradrenalin és kortizol. Ezek a stresszhormonok az erek szűkülését okozzák, növelik a vérnyomás szintjét és csökkentik a véráramlást a szervezetben. A nikotinhoz és egyes élelmiszerekhez hasonlóan a stressz is érszűkítő hatású lehet, vagyis csökkenti a véráramlást. Ez számos problémához vezethet, beleértve a merevedési zavarokat is. Valójában a stressz a férfiaknál a merevedési zavarok és más szexuális egészségügyi problémák ismert oka. Bár a stressz egy részét nem lehet elkerülni, az átlagos stresszszint csökkentése egyszerű és hatékony módja lehet a pénisz egészséges vérellátásának elősegítésének és a szexuális teljesítmény javításának.

Fontolja meg a merevedési zavar kezelésére szolgáló gyógyszerek alkalmazását.

A foszfodiészteráz-5-gátlók vagy PDE5-gátlók olyan gyógyszerek, amelyek az erek méretének növelésével növelik a véráramlást a péniszbe. Ez megkönnyítheti az erekció kialakulását a szexuális ingerlésre válaszul, ezáltal javítva a szexuális teljesítményt. Jelenleg számos PDE5-gátlót használnak a véráramlás és a merevedési funkció javítására, és hazánkban vény nélkül kaphatók:

 • Sildenafil. A Viagra hatóanyaga, a Sildenafil, dózisonként körülbelül négy órán keresztül enyhíti a merevedési zavarokat, és általában 60 perccel a szex előtt alkalmazzák. Vannak azonban olyan formák, amelyek már 15 perctől működnek.
 • Tadalafil. A Cialis hatóanyaga, a Tadalafil egy hosszú hatású gyógyszer, amely dózisonként akár 36 órán keresztül is enyhítheti a merevedési zavarokat. Rendeljen vény nélkül, otthonról, kényelmesen online.
 • Vardenafil. A Levitra hatóanyaga, a Vardenafil általában egy kicsit tovább hat, mint a Viagra, és szintén 60 perccel a szex előtt kell alkalmazni. A hatás időtartama körülbelül 5-8 óra. Rendelje meg néhány kattintással otthonából kényelmesen online.

Ezeket a gyógyszereket kifejezetten a merevedési zavarok kezelésére használják, ezért érdemes megfontolni a kezelésüket, ha a testmozgás, az étrend megváltoztatása, az egészséges testsúly fenntartása és az egészségtelen szokások elkerülése révén nem észlel javulást a véráramlásban. A legtöbb merevedési zavar elleni gyógyszer a szexuális aktivitás előtt is alkalmazható, így pontosan akkor kaphat enyhülést a merevedési zavarra, amikor szüksége van rá. Olyan erekciós diszfunkciós gyógyszereket kínálunk, amelyeket otthonról, kényelmesen, gyorsan és egyszerűen online szedhet.

Hogyan növelheti a véráramlást a péniszben? Következtetés

Mi segíti a véráramlást? A legjobb megközelítés az, ha többféle szokással – az egészséges táplálkozástól a gyakori testmozgáson át az alkoholfogyasztás korlátozásáig – biztosítjuk a szív hatékony működését és a vér szabad áramlását az egész szervezetben. Ha a szokások önmagukban nem elegendőek, használhat erektilis diszfunkciós gyógyszereket is, amelyek serkentik a pénisz vérellátását, és megkönnyítik az erekció elérését és fenntartását. Ha nem tudja, hogyan növelheti a pénisz véráramlását, vagy csak segítségre van szüksége a kezdéshez, olvassa el blogunkat, és rendeljen egy csomagot próbaképpen. A merevedési zavarok leggyakoribb kezelési formáihoz című kiadványunkban többet megtudhat a pénisz gyenge vérellátásának javítására szolgáló lehetőségekről is.